Predsjednik NS BiH
54

Zeljković gledao finale s Dodikom i Čovićem pa čestitao Zrinjskom: Uz Borac su pokazali najviše

D. P.
Zeljković u društvu Dodika i Čovića (Foto: E. M./Klix.ba)
Zeljković u društvu Dodika i Čovića (Foto: E. M./Klix.ba)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković čestitao je Zrinjskom osvajanje Kupa BiH nakon što je mostarski tim bio bolji od Borca u obje finalne utakmice.

Zrinjski je s dva puta po 1:0 slavio protiv Borca u finalu Kupa i tako odbranio trofej u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji. Utakmicu je pratio Vico Zeljković iz VIP lože zajedno s kolegama iz krovne kuće bh. nogometa te ličnostima s bh. političke scene.

Nakon utakmice, Zeljković je zajedno s Irfanom Durićem i Ivanom Beusom uručio medalje i pehar ekipi Zrinjskog, a onda je uslijedila i čestitka na društvenim mrežama.

"Čestitam nogometašima Zrinjskog na osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine drugu godinu zaredom. Borac i Zrinjski su u toku ove sezone pokazali najviše i u kupu i u prvenstvu i siguran sam da uz ostale naše klubove mogu mnogo da pokažu i u evropskim takmičenjima koja ih očekuju ovog ljeta", rekao je Zeljković, a onda se osvrnuo na delegaciju s kojom je pratio utakmicu:

"Današnje finale sam pratio u društvu predsjednika RS Milorada Dodika, delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, zastupnice u Evropskom parlamentu Željane Zovko, predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marije Buhač i mojih najbližih saradnika iz Nogometnog saveza BiH", dodao je prvi čovjek bh. nogometa.

Pred Zrinjskim i Borcem je još posljednje kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine u nedjelju. Zrinjski će na gostovanje Igmanu u Konjic, a Borac gostuje Željezničaru na Grbavici.