Nogomet
0

Sporne sudijske odluke: Da li je Široki Brijeg drastično oštećen protiv Travnika?

Klix.ba
Čelnici Širokog Brijega smatraju da su oštećeni u susretu 16. kola BHT Premijer lige protiv Travnika, odnosno smatraju da ih je sudija Mirza Tičić oštetio.

"Čim Široki Brijeg zasjedne na prvo mjesto, počnu se 'igrati igre'! Nemoguće je oteti se ovakvom dojmu nakon svega viđenog na utakmici 16. kola Široki Brijeg - Travnik, odnosno lakrdije od Tičićeva suđenja, pri čemu je naš klub, po ko zna koji put ove sezone, grubo oštećen.

Istina je da nismo dobro igrali, da Široki Brijeg protiv Travnika nije bio na nivou na kakvom treba biti jesenski prvak, ali želimo skrenuti pažnju javnosti da je, blago rečeno, čudno kako se nakon sudijskih previda na utakmici Borac - Široki Brijeg hitno saziva vanredna sjednica organa Saveza, a na ovo subotnje na Pecari svi se u Savezu prave 'gluhi i slijepi'. Kao i na BHT-u, gdje su u izvještaju s utakmice ponovno 'slučajno' preskočili zabilježiti važne detalje.

Pogledajte, međutim, šta je zabilježila kamera klupske televizije NK Široki Brijeg pa prosudite sami šta (ni)je sudio Tičić u situacijama kada Kouadio u dva navrata namjerno udara Sesara na tlu bez lopte na samo tri-četiri metra od sudije, zatim kada Nurković istrčava i šakama doslovce nokautira Krstanovića u kaznenom prostoru Travnika, a onda i kada djelitelj (ne)pravde sudi (prvi) kazneni udarac za goste nakon što lopta pogađa Brekala, a onda i drugi kada Bralić izbija loptu, a njega zatim udara protivnički igrač", stoji u saopćenju Širokobriježana.