Ostali bez Mundijala
84

Šokantni snimci dolaze iz Nigerije, bijesni navijači ušli na teren i devastirali stadion

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Bijesni navijači Nigerije upali su na nacionalni stadion Moshood Abiola nakon što je ova reprezentacija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a oni su tokom ovog divljačkog čina u potpunosti demolirali čitav stadion.

Nigerija je remizirala protiv Gane rezultatom 1:1, a kako u Africi nije poništeno pravilo gola u gostima, nakon 0:0 u prvom meču to je značilo da ispadaju iz baraža i da će ostati bez nastupa na smotri najboljih u Kataru.

To je prvi put nakon 16 godina da Nigerija nije uspjela otići na Svjetsko prvenstvo, a posebno je to teško palo navijačima koji su ogorčeni zbog lošeg rezultata upali na teren i doslovno rušili sve pred sobom i sve što im se našlo na putu i pod rukom.
Tamošnji mediji tvrde da su se domaći navijači u jednom trenutku sukobili i s policijom i da je čak korišten suzavac, a napali su i gostujuće navijače koji su bili na stadionu.
Gana je golom Parteyja u 10. minuti došla u vodstvo od 1:0, a samo 12 minuta nakon toga Troost-Ekong s bijele tačke pogađa za 1:1, no to repreznetaciji Nigerije nije bilo dovoljno za plasman na Mundijal.