Steve McLaren
0

"Slučaj Džeko riješit ćemo interno"

Totalsport
Steve McLaren
Steve McLaren
Kapiten nogometaša Wolfsburga i bh. reprezentativac Edin Džeko odbio je pružiti ruku svom engleskom treneru Steveu McClarenu nakon što ga je ovaj povukao iz igre u subotnjem dvoboju 15. kola Bundeslige protiv Werdera.

Utakmica je završila rezultatom 0-0, iako su obje ekipe imale po jedan penal. U 75. minuti domaći golman Benaglio odbranio je jedanaesterac Torstenu Fringsu, a samo dvije minute kasnije je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić izborio penal za ''vukove''. No, Džeko je s bijele tačke bio neprecizan.

McClaren je u samoj završnici dvoboja povukao Džeku iz igre, a Sarajlija je odbio obvezno rukovanje sa svojim trenerom, te je izgledao ljutito kada je napuštao igralište.

Steve McClaren nije njemačkim novinarima ponudio nikakve informacije o mogućoj sankciji za svog kapitena.

"Taj ćemo slučaj, kao i sve ostale, riješiti interno, unutar kluba. Takve stvari se događaju kada je igrač jako razočaran. Sve je to sastavni dio nogometa. Razgovarat ćemo kasnije o tome", rekao je McClaren.

Dva dana uoči subotnje utakmice, španski su mediji objavili kako je Real Madrid postavio kao prioritet dovesti u zimskom prijelaznom roku Džeku, tim više što mu je povrijeđen argentinski napadač Gonzalo Higuain. No, direktor njemačkog kluba Dieter Hoeneß, koji je obično spreman za reakcije na medijske špekulacije o zanimanju velikih klubova za Džeku, koje su učestale već jako dugo vrijeme, i ovoga puta je podsjetio.

"Džekina cijena je 40 miliona eura. Što se tiče Reala, mogu reći da nas madridski klub nije kontaktirao. Prema tome, sve su to novinske špekulacije".