Bravo, majstore!
181

Sjajni Džeko postigao novi gol za Fenerbahče i dodatno se učvrstio na vrhu liste strijelaca

D. P.
Nezaustavljivi Edin Džeko (Foto: Fenerbahče SK)
Nezaustavljivi Edin Džeko (Foto: Fenerbahče SK)
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je novi gol za svoj Fenerbahče u turskoj Superligi, a ovoga puta protiv Konyaspora u 16. kolu.

Fenerbahče nastavlja žestoku borbu s Galatasarayem za titulu prvaka Turske, a dvije poravnate ekipe na vrhu tabele i u ovom kolu imaju relativno lagane protivnike i očekuje se da upišu pobjede.

Fener je u 16. kolu domaćin Konyasporu, a Edin Džeko je kao kapiten poveo igrače od prve minute na teren. No, reprezentativac BiH je nastavio s impresivnom formom i postigao je novi gol.

Ovoga puta, naš reprezentativac je sve sam uradio. Džeko je prvo izborio penal, a onda ga rutinski realizovao za vodstvo Fenerbahčea.

Igrao se deveti minut kada je jedan od defanzivaca Konyaspora u želji da interveniše, umjesto lopte napucao Džeku. Kapiten Fenerbahčea je pao, no sudija se nije oglasio. Međutim, kada se igra zaustavila, arbitar je pregledao VAR snimak i dosudio, potpuno opravdano, penal za Fenerbahče. Džeko je bio siguran realizator udarcem po sredini gola, dok je golman "zaplivao" u svoju lijevu stranu.

Gol pogledajte ovdje.

To je za Džeku 14. gol u turskoj Superligi ove sezone čime se učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca. Prvi pratitelj u borbi za najboljeg strijelca turskog šampionata je Mauro Icardi i on je već neko vrijeme na 12 golova.