Najbolji igrač kola
383

Sjajni Brandao predvodi Velež: Na pobjedu idemo i protiv AEK-a na Grbavici

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Brazilac Brandao de Souza i na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH potvrdio je koliko je bitan igrač za Velež, a prema izboru portala Klix.ba proglašen je najboljim igračem prvog kola. Iza svih uspjeha, kako kaže, stoji mnogo rada, truda i odricanja.
"Drago mi je da sam proglašen za najboljeg igrača kola jer iza toga stoji velik trud, rad i odricanje", kazao je Brandao u razgovoru za naš portal.

Naglasio je kako mu je posebno drago da je Velež prvenstvo počeo s pobjedom, komentirajući meč s Posušjem u kojem su Rođeni pobijedili 2:0 uz njegovu asistenciju i gol nakon što je u igru ušao s klupe.

Objasnio nam je kako je on bio jedan od šest igrača koji su odmarali u prvom kolu pred meč Konferencijske lige koji se igra u Sarajevu protiv grčkog AEK-a, ali da je njegov ulazak u igru bio sa ciljem da se izbori pobjeda.

"Pričao sam sa trenerom, pošto je dosta igrača odmaralo, a rezultat na kraju prvog poluvremena bio neriješen, da ulaskom igrača s klupe riješimo utakmicu. Tako je i bilo", objasnio nam je nogometaš Veleža.

Dodaje kako je trener Dudić nakon njega uveo još tri igrača kako bi izbalansirali snage, izborili pobjedu i opet sačuvali snagu za susret s grčkim AEK-om koji se igra u četvrtak na stadionu Grbavica u Sarajevu gdje Rođeni kako naglašava idu sto posto na pobjedu.

"To će biti skroz drugačija utakmica od one koju smo imali protiv Colerainea iz Sjeverne Irske. Poznajem ekipu AEK-a, vrlo su jaki i uvijek igraju evropske utakmice. Međutim, dat ćemo sve od sebe i probati napraviti što bolji rezultat. Idemo sto posto na pobjedu", kaže Brandao.

Ističe kako je ponosan na uspjehe koje bilježi Velež i da se nakon četiri godine u redovima mostarskog kluba navikao na život u Mostaru.

"U Brazilu je malo toplije nego u Mostaru, ali sam se navikao", kaže Bradao sa smješkom.

Otkriva i da naš jezik odlično razumije te sa malim teškoćama čak i govori, što Mostarcima jako poštuju.

Ističe da se navikao i na mostarski mentalitet te da mu se sviđa život u gradu na Neretvi, kao i atmosferom u FK Velež i veza koju taj klub ima sa navijačima.

"Navijači su nas uvijek bodrili, pogotovo kad nam je bilo teško, kad smo bili u drugoj ligi. Davali su nam snagu, a pogotovo sada kad imaju priliku da uživaju u svemu što je Velež napravio i nakon 33 godine se plasirao u Evropu. Red Army je za nas dvanaesti igrač na terenu. Igramo za Evropu i idemo na pobjedu na stadionu Grbavica", zaključio je Bradao u razgovoru za naš portal.