Izbor portala Klix.ba
0

Najbolji igrač, trener i tim prvog kola Premijer lige BiH

E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mečevima koji su igrani od petka do ponedjeljka počela je nova sezona Premijer lige BiH. Portal Klix.ba će od ove sezone birati najbolji tim, igrača i trenera kola, a na kraju prvenstva najbolji igrač i trener sezone će dobiti pobjedničke pehare.

Najbolji golman kola je čuvar mreže Širokog Brijega Dario Miškić. Dvadesetpetogodišnji čuvar mreže je najzaslužniji što je ekipa sa Pecare osvojila bod, a posebno je upečatljiva bila njegova maestralna odbrana u posljednjim trenucima susreta kada je Igor Savić šutirao glavom sa tri metra. Svi su vidjeli loptu u golu, ali Miškić to nije dozvolio.

Tri odbrambena igrača koja smo odabrali su iskusni defanzivac Zrinjskog Hrvoje Barišić, kapiten Leotara Andrej Đurić i Muharem Ćivić iz Slobode. Sva trojica su bila na visini zadatka i najzaslužniji su što njihove ekipe nisu primile gol.

U veznom redu su Petar Bojo iz Željezničara koji je bio najbolji igrač Plavih u remiju s Borcem, neumorni Igor Savić koji je sa samo 20 godina dirigirao igrom Zrinjskog, iskusni Adnan Džafić koji je pogodio za trijumf Tuzla Cityja protiv Sarajeva, te Miloš Sekulović koji je donio pobjedu Leotaru u povratničkom nastupu u Premijer ligu.

Napad čine napadač Slobode Mirsad Ramić koji je ušao na poluvremenu i u svom debiju u crno-crvenom dresu postigao pogodak vrijedan tri boda. Uz njega je napadački dvojac iz Veleža. Dejan Geogrijević je dobio priliku za igru od prve minute i bio je konstantna prijetnja pred golom Posušja.

Postigao je vodeći pogodak, a asistent je bio naš igrač kola Brandao de Souza. Velež nije uspio postići gol u prvih 45 minuta i Feđa Dudić je na teren poslao Brazilca koji je najprije asistirao Georgijeviću za gol, potom je promašio penal, ali se nekoliko minuta nakon toga iskupio i postigao majstorski gol za konačnih 2:0 i još jednom pokazao da Velež nije ista ekipa sa njim i bez njega.

Trener kola je strateg Tuzla Cityja Husref Musemić koji je maestralno vodio ekipu do pobjede protiv svog nekadašnjeg kluba. Odlično je prepoznao slabosti Bordo tima i maksimalno ih iskoristio i osvojio tri boda na Koševu.