Nogomet
1

Semir Štilić: Igram najbolje što znam, a selektor odlučuje

Piše: Edin Isanović
Semir Štilić
Semir Štilić
Semir Štilić u posljednje vrijeme igra sjajno za poljsku Wislu iz Krakowa. Svojim golovima i asistencijam u potpunosti je opravdao epitet pojačanja nakon što je stigao iz turskog Gaziantepspora. Nekadašnji nogometaš Želejzničara i bivši reprezentativac BiH kaže kako je zadovoljan svojom formom.

"Za sada sve ide kako treba. Postigao sam dva pogotka, a upisao sam i dvije asistencije. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu, igramo dobro. Trenutno smo drugi na tabeli. Također, u klubu je dobra atmosfera, što je izuzetno važno“, kaže Štilić za Klix.ba.

BiH može biti iznenađenje u Brazilu

Dodaje kako je Wisla veliki klub u kojem se vodi računa o svim sitnicama.

"Tu se osjećaš kao nogometaš, misli se samo na nogomet. Nama ništa da remeti koncentraciju", ističe Semir.

Na pitanje da li mu najviše odgovara poljska liga, jer je prije Wisle nosio dres Lecha i igrao odlično, odgovara: "Osim u Poljskoj nastupao sam u Turskoj i Ukrajini. Ne bih rekao da mi samo odgovara liga gdje sam sada jer sam u svim klubovima ostavljao dobar utisak. Ipak, igrač sam koji dolazi do izražaja u ekipama koje se bore za vrh", apostrofira Štilić.

Prokomentarisao je šanse Zmajeva na Mundijalu u Brazilu.

"Mislim da trebamo biti zadovoljni grupom. Uz malo sreće možemo biti iznenađenje na Svjetskom nogometnom prvenstvu", potcrtava popularni Štila.

Odmor uz kafu sa prijateljima

Posljednjim izvanrednim partijama bivši igrač Plavih sa Grbavice, Lecha, Karpatyja i Gaziantepspora našao se u fokusu interesovanja. Sve se više spominje da ovaj nogometaš ima reprezentativni kvalitet. Ipak, Štilić skromno kaže: "Radim svoj posao onako kako najbolje znam, pokušavam da igram najbolje što mogu. U dobroj sam formi, nema povreda što me čini sretnim. Nadam se da će tako i ostati. Da li ću dobiti poziv za Mundijal? To je do selektora, a na meni je da u klubu pružam dobre partije. Ako to bude dovoljno, mogu očekivati da budem na spisku".

Kaže kako prati BHT Premijer ligu.

"Kada god stignem pogledam šta se dešava u bh. ligi. Naravno, posebno se interesujem za igre mog Želje. Svim srcem navijam za Plave", poručio je.

Na kraju je naglasio kako slobodno vrijeme uglavnom provodi na isti način.

"Bavim se takvim poslom gdje je odmor izuzetno bitan faktor. Dosta vremena provodim kući, volim pogledati film, otići na kafu sa prijateljima i prošetati kada je lijepo vrijeme", zaključio je Štilić.