Promjena na klupi
0

Selektor Turske dobio otkaz zbog kontroverzne izjave, mogući nasljednik je i Löw

N. K.
Stefan Kuntz (Foto: EPA-EFE)
Stefan Kuntz (Foto: EPA-EFE)
Nogometni savez Turske odlučio je raskinuti ugovor sa selektorom Stefanom Kuntzom nakon što je njemački trener kritikovao svoje igrače nakon poraza u prijateljskoj utakmici od Japana, objavila je novinska agencija Demiroren (DHA).
Kuntz je nakon poraza od Japana u utorak (2:4) odgovorio na pozive navijača da podnese ostavku rekavši da njegovi igrači moraju više raditi i da on ne bi trebao preuzeti svu krivnju.

Dodao je da njegovi igrači trebaju odgovoriti na kritike na terenu, a ne u intervjuima nakon utakmice, a DHA piše kako su Kuntzovi komentari pokvarili odnose s tamošnjim Savezom koji ga je obavijestio da se razilaze.

Također navodi se da će Kuntzov ugovor biti poništen te da će Savez ovaj potez objaviti sutra.

Kuntz je postavljen za selektora Turske u septembru 2021. godine nakon što je vodio reprezentaciju Njemačke do 21 godine do naslova evropskog prvaka 2017. i 2021. godine.

Pobijedio je 12 od svojih 20 utakmica otkako je preuzeo klupu Turske, a DHA piše kako bi reprezentaciju na kvalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo protiv Hrvatske u oktobru mogao voditi njegov pomoćnik Kenan Kocak.

Nagađa se i da bi Savez mogao vratiti bivšeg selektora Abdullaha Avcija ili čak potpisati ugovor s bivšim selektorom Njemačke Joachimom Löwom.