Nezadovoljan porazom
100

Selektor Kazahstana pitao igrače na poluvremenu: Zašto ste igrali uplašeno?

D. P.
Baisufinov je bio nezadovoljan (Foto: sport.kz)
Baisufinov je bio nezadovoljan (Foto: sport.kz)
Selektor Kazahstana Talgat Baisufinov na konferenciji za medije govorio je o porazu od Bosne i Hercegovine u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
BiH je rutinski slavila na gostovanju u Nur-Sultanu, a oba pogotka postigao je Smail Prevljak i tako vratio Zmajeve u igru za plasman na Mundijal.

Selektor Kazahstana Talgat Baisufinov je na konferenciji za medije otkrio kako su na oba beka njegovi igrači imali problema.

"Da, pričali smo o tome na poluvremenu. Govorili smo igračima da ne smijemo rivalu dopustiti dovoljno vremena i prostora kako bi iskoristili šanse. Stas Pokatilov je također bio izvan pozicije. Ne možemo samo kriviti jednog igrača. Ostavljali smo dosta prostora na obje strane. Nakon utakmice imat ćemo analizu meča i diskutovat ćemo o ulozi svakog igrača", rekao je selektor Kazahstana.

Novinare je zanimalo i da li je BiH imala brže igrače i da je to uzrok rezultata.

"Ne bih rekao da smo bili sporiji. BiH nam je ostavila dovoljno prostora za napade i igrali smo dobro u prvih pet do deset minuta. Ali, tokom prvog dijela pitao sam igrače zašto su uplašeni. O tome ćemo pričati i poslije meča. Mislim da nismo spremni da se borimo s najboljim reprezentacijama. Ne mislim na funkcioniranje na terenu, već više psihološki. Taj mentalitet koji je u našim glavama ne dozvoljava nam da budemo na najvišem nivou. Radimo na tome s igračima", zaključio je selektor Kazahstana.

Pred Zmajevima je još jedna utakmica od velike važnosti. U utorak gostujemo Ukrajini i tu je potrebno u najgorem slučaju izbjeći poraz. Duel se igra na Lviv Areni u Lavovu u utorak s početkom u 20:45.