U lošoj situaciji
18

Savjeti Ferdinanda za Maguirea: Povrijedio bih saigrača, a onda otišao direktno Ten Hagu

K. H.
Rio Ferdinand (Foto: EPA-EFE)
Rio Ferdinand (Foto: EPA-EFE)
Legenda Manchester Uniteda Rio Ferdinand prokomentarisao je situaciju u kojoj se trenutno nalazi kapiten Crvenih đavola Harry Maguire, a kako je rekao - da je na njegovom mjestu - ušao bi u ozbiljnu raspravu s menadžerom Ericom Ten Hagom zbog situacije u kojoj se nalazi.

Ten Hag u posljednje vrijeme sve manje koristi Maguirea na poziciji štopera, a koliko mu "ne vjeruje", najbolji je pokazatelj da na poziciji lijevog štopera igra Luke Shaw, po vokaciji klasični lijevi bek.

S tim u vezi, Ferdinand je rekao da je to nezamislivo te je posavjetovao ovog igrača kako da "riješi problem".

"Luke Shaw igra centralnog defanzivca umjesto njega. To je isto kao da se ja vratim sa Svjetskog prvenstva gdje sam igrao dobro, svi govore da sam bio dobar, a umjesto mene igra Patrice Evra na poziciji štopera", rekao je Ferdinand, a onda otkrio kako bi se on ponašao u toj situaciji:

"Želio bih zadaviti Evru! Razbio bih ga na treningu da se uvjerim da je povrijeđen i da ne može igrati, a onda bih otišao do menadžera i pitao ga da li se šali sa mnom. Ušao bih u njegov ured i rekao: 'Ne poštuješ me'. Maguire mora otići iz kluba."

Nakon toga, rekao je da Maguire igra samo jer nema niko drugi.

"Mislim da je ostao u klubu zbog utakmica u kojima nema ko drugi igrati. On igra samo kup utakmice", rekao je Ferdinand.

Maguire je u posljednjem meču za United igrao samo osam minuta protiv Evertona u FA Cupu, a prije toga je odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv Bournemoutha rezultatom 3:0. Protiv Wolvesa u gostima je igrao samo jednu minutu, a protiv Nottinghama 14 minuta.