Nogomet
51

Sarajevo i Sloboda podijelili bodove na Koševu, Pirić junak susreta

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo i Sloboda su na Koševu podijelili bodove odigravši 1:1.

Prvu priliku na meču imalo je Sarajevo. Crnkić je šutirao, ali Pirić je bez problema odbranio njegov udarac u 6. minuti susreta.

U 32. minuti Crnkić je iznudio prekršaj na rubu kaznenog prostora, a iz slobodnog udarca Hebibović je očajno šutirao.

Sarajevo je povelo u 38. minuti susreta. Ivetić je centrirao sa lijeve strane, a Ahmetović je sa desetak metara glavom zakucao loptu od prečku Pirićevog gola.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena nakon Sarićevog centaršuta iz slobodnog udarca stvorila se velika gužva, Crnkić je makazicama pokušao, ali je jedan igrač Slobode sa linije izbio loptu, a u nastavku akcije Novaković je glavom pogodio stativu.

Sloboda je izjednačila u 52. minuti susreta, kada je Krpić glavom pogodio sa pet metara za slavlje malobrojnih navijača Slobode na južnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Sloboda je zaprijetila opasno i u 66. minuti. Veselinović je nakon jedne dubinske lopte šutirao sa vrha kaznenog prostora, no lopta je otišla preko Pavlovićevog gola.

U 73. minuti Duljević je izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, Novaković je šutirao, a junak meča Pirić sjajnom intervencijom spasio gol Tuzlaka.

Rustemović je bio u dobroj šansi u 82. minuti, no pred golom Slobode se nije najbolje snašao i glavom šutirao ravno u Pirića.

U 85. minuti Duljević je sa 25 metara šutirao iz slobodnog udarca, ali je Pirić još jednom bio siguran. Tri minute kasnije Kadušić je prošao desnoj strani i centrirao, ali Ahmetović je iz voleja loše zahvatio loptu i Sarajevo je od svega dobilo 14. korner na utakmici.

Posljednju priliku za Sarajevo imali su Ahmetović i rezervista Anđušić. Najprije je strijelac gola za Sarajevo bio sam pred Pirićem, no golman Slobode je sjajno odbranio, a u nastavku akcije Ahmetović je centrirao na drugu stativu, a Anđušić je promašio prazan gol glavom.

Sarajevo se sada nalazi na petom mjestu sa 18 bodova, dok je Sloboda jedno mjesto ispod sa dva boda manje.