Evropska liga
0

Sarajevo i Slavija prošli u naredno pretkolo

Sarajevo-x.com
Detalj sa utakmice prvog susreta 2. pretkola UEFA Evropske lige; Sarajevo – Spartak iz Trnave (Foto: Fotoservis)
Detalj sa utakmice prvog susreta 2. pretkola UEFA Evropske lige; Sarajevo – Spartak iz Trnave (Foto: Fotoservis)
U revanš utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu, ekipa Sarajeva odigrala je neriješeno 1:1 protiv ekipe Spartaka iz Trnave što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Naš predstavnik u najmasovnijem evropskom fudbalskom takmičenju dvoboj protiv Spartaka iz Trnave završio je ukupnim rezultatom od 2:1.

Strijelac za Spartak bio je Doležaj u 19. minuti iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, nakon faula Torlaka.

Izjednačujući pogodak za tim sa Koševa postigao je Jahović u 88. minuti susreta nakon što se lopta odbila od prečku poslije udarca Maksumića sa 30-tak metara.

Treba spomenuti da je bordo tim imao podršku svojih najvjernijih navijača kojih je u malom slovačkom gradiću bilo oko 150.

Sarajevo će se u narednom pretkolu susresti za pobjednikom meča Helsinborg - Zestafoni.

Slavija je također uspjela izboriti prolaz u naredno pretkolo sjajnom i ubjedljivom pobjedom nad favorizovanom ekipom Aalborga rezultatom 3:1. Podsjećamo da je prva utakmica završena rezultatom 0:0.

Domaćin je prvi došao u vodstvo. Naime, na sjajan centaršut Arsenijevića efektan pogodak glavom u 35 minuti postiže Kutalija. Rezultatom 1-0 okončano je prvo poluvrijeme.

Nastavak je donio novu radost timu iz Istočnog Sarajeva, strijelac za 2-0 bio je Đermanović. Ipak, samo tri minuta kasnije Johasson je poentirao za 2-1. Do kraja meča Aalborg je zaprijetio u nekoliko navrata. Nisu uspjeli postići pogodak. Kada su svi na najvećem bh. stadionu očekivali kraj (u sudijskoj nadoknadi) ponovo na sjajnu asistenciju Arsenijevića, konačan rezultat postavio je Šćepanović. Naredni protivnik našeg predstavnika biće slovačke Košice.

Treći bh. predstavnik, ekipa Širokog, imala je manje sreće, pa je svoje takmičenje okončala nakon remija 1:1 sa ekipom Štrurma iz Graza.

Izabranici Ivice Barbarića krenuli su ofanzivno od samoga početka. Međutim, gosti su prvi došli u vodstvo u 41 minuti, a loptu iz gola Marića pospremio je Jantscher.

I u nastavku Široki Brijeg je dominirao travnjakom. Poravnanje je stiglo u 64 minuti. Efektan pogodak iz slobodnog udarca postigao je kapiten domaćih, Dalibor Šilić. Iako su do kraja imali nekoliko prilika nisu uspjeli postići drugi gol koji bi osigurao produžetke.