Prvi duel s Osijekom
11

Samira Hurem uoči Lige prvaka za žene: Spremni smo, ove godine imamo puno potencijala

N. K.
Samira Hurem (Foto: SFK 2000)
Samira Hurem (Foto: SFK 2000)
U nadolazećoj sedmici grad Sarajevo bit će mjesto odigravanja istinskog sportskog spektakla. Naime, na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" igrat će se utakmice UEFA Lige prvaka.
Domaćin kvalifikacijskog turnira, tim SFK 2000 Sarajevo, spremno dočekuje prvi sudijski zvižduk.

"Pripreme za UEFA Ligu prvaka su u toku, a tim SFK 2000 Sarajevo je radio naporno kako bismo spremno dočekali utakmice. Ove godine smo gradili novi tim, što donosi svoje izazove, ali imamo motivaciju i optimizam za postizanje najboljih rezultata. Što se tiče analize protivnica, detaljno smo proučili ekipu ženskog nogometnog kluba Osijek. To su prvakinja Hrvatske i respektabilan protivnik, ali mi se ne bojimo izazova", rekla je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, osvrćući se na svoj tim.

"Naša ekipa SFK 2000 Sarajevo ove godine ima puno potencijala. Gradimo mlade talente i kombiniramo ih s iskusnim igračicama. Cilj nam je igrati na visokom nivou i postizati izvanredne rezultate. Dometi našeg tima su visoki, vjerujemo u svoje sposobnosti i ambicije. Želimo se natjecati na najvišoj razini i ostvariti što bolje rezultate u UEFA Ligi prvaka", dodala je.

SFK 2000 Sarajevo u srijedu s početkom u 17:00 sati dočekuje tim Osijeka u prvoj utakmici. U slučaju pobjede, svoj put u narednu rundu tražit će kroz duel protiv boljeg tima iz dvoboja Poltava (Ukrajina) – Flora (Estonija).

"Podrška s tribina uvijek nam znači puno. Pozivamo sve zaljubljenike u nogomet i sve građane grada Sarajeva da nas podrže na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u srijedu s početkom u 17:00 sati. Vaša podrška će biti naša dodatna motivacija za postizanje uspjeha. Zahvaljujem vam se na tome i vjerujemo da ćemo zajedno slaviti", zaključila je Hurem.

Inače, ulaz na utakmice je besplatan.