Bura se ne stišava
191

Iz FK Sarajevo pružili podršku Samiri Hurem, Ajla Alimanović prozvala ostale klubove

E. B.
Samira Hurem (Foto: NS BiH)
Samira Hurem (Foto: NS BiH)
Još uvijek se ne stišava bura oko iznenadne smjene Samire Hurem s mjesta pozicije selektorke ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a podrška joj dolazi sa svih strana, uključujući i FK Sarajevo.
Hurem, koja obavlja funkciju šefice stručnog štaba SFK 2000 Sarajevo, koji je integralni dio kolektiva FK Sarajevo, se danas oglasila i poručila da je razočarana odnosom čelnika Nogometnog saveza BiH jer je za smjenu saznala putem medija.

Ubrzo je stigla i poruka Fudbalskog kluba Sarajevo na Instagramu u kojoj se navodi da je Hurem sinonim za ženski nogomet u našoj zemlji, te su joj se zahvalili za sve velike stvari koje je postigla s reprezentacijom.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić je istakao da "Bosna i Hercegovina ne zna šta je izgubila", te da ona ima njegovu punu podršku u radu sa SFK 2000.

"Istinska ste legenda bh. ženskog nogometa i primjer kako se bori za državni dres. Kao Bosanac i Hercegovac ponosan sam na sve što ste svojim rukama napravili kada niko nije vjerovao u vas. Zaslužujete mnogo više i imate moju bezrezervnu podršku u daljoj izgradnji SFK 2000 kao velikog evropskog ženskog nogometnog kluba. Glavu gore!", poručio je Mirvić.

Najoštrija u svojoj poruci je bila Ajla Alimanović. Alimanović, koja je 24. jula prošle godine podnijela ostavku na funkciju direktorice FK Sarajevo, je izrazila podršku Hurem, ali je istakla i da je ovaj potez čelnika NS BiH direktno vezan sa tim što je prije nekoliko dana FK Sarajevo objavilo "rat" krovnoj kući bh. nogometa.

Poruka Ajle Alimanović
Poruka Ajle Alimanović

"Pokušaji dalje demonstracije moći i smjena svih ljudi unutar Saveza koji imaju veze sa FK Sarajevo i njegovim ženskim timom su dobra stvar. Samira Hurem je odlično povezana u evropskom ženskom nogometu, a koji ima posebnu važnost u UEFA-i i FIFA-i. Sigurno je da će se njen glas poslušati i odjeknuti i to je dobro jer će se konačno skrenuti pažnja na ključne probleme u bh. nogometu - korupcija. Monopolsko odlučivanje i nepotizam su samo vrh ledenog brijega", poručila je Alimanović koja je u svom podužem obraćanju na Instagramu prozvala i ostale bh. klubove koji ne dižu svoj glas i ne podržavaju FK Sarajevo u borbi protiv Saveza.

"Nemam više direktnih veza sa Sarajevom, ali ovo je pitanje odluke i ultimativnog odabira strane na kojoj si. Šutnja znači odobravanje. Sredine nama i svako ko ima imalo obraza i časti će javno podržati borbu za ozdravljenje bh. nogometa", napisala je, između ostalog, Alimanović.