Stigao u Italiju
11

Sagna: Inspirisao me pogodak golmana Beneventa, Guardiola i Wenger su različiti

Klix.ba
Bacary Sagna (Foto: AFP)
Bacary Sagna (Foto: AFP)
Bivši defanzivac Arsenala i Manchester Cityja Bacary Sagna kazao je u razgovoru za talijanske medije da ga je pogodak koji je postigao golman Beneventa Alberto Brignoli u posljednjoj minuti meča protiv Milana za 2:2 inspirisao da potpiše za ovaj klub.

Francuz je potpisao ugovor sa Beneventom i pored činjenice da su trenutno posljednjeplasirana ekipa na tabeli Serije A.

"Znao sam za poteškoće s kojima su se susreli jer sam vidio pogodak koji je postigao golman Brignoli protiv Milana. Bio sam fasciniran tom pričom i načinom na koji su navijači to proslavili. Kada sam čuo da postoji mogućnost da potpišem za ovaj klub, odlučio sam lično razgovarati s predsjednikom. Čim mi je objasnio svoj projekat, postalo je jasno da se moram oporaviti fizički i pomoći Beneventu. Nije lagano pronaći ljude poput njega u nogometu. On priča o svom klubu kao da je njegova kćerka", rekao je Sagna.

Nakon toga, Sagna je pričao o bivšim menadžerima Arsenu Wengeru i Pepu Guardioli, a kako kaže, njihov dvojica su veoma različiti.

"Wenger i Guardiola su različiti. Guardiola više radi na taktici nego Wenger. Dopao mi se njegov trening i mnogo sam naučio od njega. Bilo je kao da igramo šaha, jer je njegov svaki potez izračunat. Za Wengera, tehnički aspekt je vrlo važan. On pravi puno trening utakmica radi usavršavanja osnova, pa je on više kao učitelj", kazao je Sagna.

Za kraj, Sagna je rekao kako će Benevento do posljednjeg kola voditi bitku za opstanak u Seriji A te da ova ekipa ima snage da uspije u tome.