NBA
4

Spektakularni Brunson odveo New York u polufinale Istoka, kraj za Buckse

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tokom noći su odigrane dvije utakmice play offa za prvaka NBA lige, a plasman dalje su obezbijedile Indiana i New York.

Indiana je na svom terenu pobijedila Milwaukee Buckse rezultatom 120:98, a do trijumfa ih je vodio Toppin sa 21 poenom, osam skokova i dvije asistencije dok je McConnell dodao 20 uz devet asistencija i dva skoka. Siakam je susret završio sa 19 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Haliburton je susret završio sa 17 poena, deset asistencija i šest skokova.

Nesmith je postigao 15 poena uz tri skoka, a još je dvocifren bio Nembhard koji je meč okončao sa 14 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Kod Bucksa je najbolji bio Lillard sa 28 poena, četiri asistencije i dva skoka, a Brook Lopez i Portis su dodali po 20. Lopez je imao pet, a Portis 15 skokova uz dvije asistencije. Još je dvocifren bio Middleton sa 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Plasman dalje je obezbijedio i New York koji je u šestoj utakmici pobijedio Philadelphiju rezultatom 118:115 i plasirao se u polufinale Istoka gdje će igrati upravo protiv Indiane.

Fantastičan je bio Brunson koji je postigao 41 poen uz 12 asistencija i tri skoka dok je DiVincenzo dodao 23 uz sedam asistencija i četiri skoka, a Anunoby je susret završio sa 19 poena i devet skokova. Hart je postigao 16 poena uz 14 skokova i sedam asistencija, a još je dvocifren bio Hartenstein sa 14 poena, devet skokova i dvije asistencije.

Kod 76ersa Embiid je također odigrao odličan meč te je postigao 39 poena uz 13 skokova i dvije asistencije, a pratio ga je Hield sa 20 poena i četiri skoka dok su Maxey i Oubre susret završili sa po 17 poena i po pet skokova s tim da je Maxey imao i pet asistencija. Još je dvocifren bio Batum sa 16 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Rezultati:

Indiana - Milwaukee 120:98

Philadelphia - New York 115:118

NBA