Lisabon
0

Safet Sušić: Portugal je veliki favorit

Sarajevo-x.com
Safet Sušić nakon slijetanja davao izjave za portugalske medije
Safet Sušić nakon slijetanja davao izjave za portugalske medije
Selektor Bosne i Hercegovine večeras je za portugalske medije kazao kako su Portugalci veliki favoriti uoči druge utakmice baraža za Euro 2012 koja se igra u utorak na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

"Portugal je veliki favorit. Imaju dobre igrače koji čine dobar tim.", kazao je popularni Pape nakon slijetanja u Lisabon.

Selektor naše reprezentacije dodao je kako Portugalci igraju u utorak pred svojom publikom što je još jedna prednost za protivnika bh. nogometne reprezentacije. Na pitanje kako će izdržati pritisak navijača Portugala, Sušić je kazao kako su igrači naše reprezenatcije spremni na sve.

"Mi imamo dobar tim, sa igračima koji igraju u najjačim ligama Evrope i oni su naviknuti na pritisak. Igrat ćemo 90 minuta kao nikad do sad.", kazao je Pape samo nekoliko minuta nakon slijetanja na lisabonski aerodrom gdje su naše momke dočekali navijači Bosne i Hercegovine.

Edin Džeko je također kazao kako su Portugalci favoriti ali da i to da vjeruje u odlazak reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Poljskoj i Ukrajini. U prolazak je uvjeren i Miralem Pjanić.

"Bit ćemo na Euru.", kazao je veznjak Rome.

Stoper Saša Papac još uvijek nije u potpunosti spreman za utakmicu. Njegov nastup zavisi od sutrašnjeg treninga.

Vezani članci