Treneri Sarajeva i Igmana
34

Rožman: Previše smo dozvolili za jednu ozbiljnu ekipu; Mulalić: Odigrali smo odlično

N. K.
Simon Rožman i Edis Mulalić (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman i Edis Mulalić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su danas na Gradskom stadionu u Konjicu u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Igmana rezultatom 2:1, a osvrt nakon utakmice dali su treneri oba tima - Edis Mulalić i Simon Rožman.
Mulalić je tom prilikom pohvalio aktere oba sastava.

"Dobra utakmica. Otvorena na obje strane. Bila je dobra za publiku. Odigrali smo odličnu utakmicu, nadam se da će nam se promašaji vratiti u nekom drugom meču. Kada napravite protiv Sarajeva pet zicera, ne znam koliko nam onda treba šansi, 50? Ali budemo li ovako igrali, mislim da neće biti problema za opstanak. Sljedeća utakmica nam je Željezničar, svaka utakmica je teška, imamo još vremena do tog susreta", rekao je Mulalić za Arenu Sport.

I Rožman smatra da je bila teška utakmica uz dosta dobrih šansi na obje strane.

"Previše smo dozvolili protivniku za neku ozbiljnu ekipu kojoj težimo biti. Krenuli smo onda na sve ili ništa. Patili smo se, ali sretno i spretno smo došli do tri važna boda. Imamo dosta povrijeđenih igrača. Došli smo minimuma. Nisam želio davati juniorima s klupe šansu da dođu u situaciju da oni moraju spašavati rezultat. Danas su nas zanimali bodovi, to smo i dobili", bio je jasan Rožman nakon susreta.

U narednom kolu Sarajevo gostuje Slogi, dok će Igman dočekati Željezničar.