Premijer liga BiH
272

Sarajevo u 89. minuti utakmice došlo do pobjede protiv Igmana u Konjicu

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva slavili su na gostovanju protiv Igmana u Konjicu rezultatom 2:1 i to golom postignutim u posljednjim minutima ovog meča.
Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi na Gradskom stadionu u Konjicu pred nekoliko hiljada gledalaca koji su mogli uživati u sadržajnoj igri s obje strane.

Do 14. minute se nije dešavalo gotovo ništa, a onda je Sarajevo došlo u vodstvo. Majstorija Nemanje Anđušića koji je u padu uspio loptu primiriti loptu jednom nogom, a drugom je smjestiti u mrežu Ćemana.

Nakon toga serija velikih šansi s obje strane. Prvo je Oliveira imao priliku duplirati prednost, ali je nakon udarca lopta otišla tik pored stative.

Samo minut kasnije Igman je mogao poravnati, no Rogić je u situaciji jedan na jedan odbranio udarac Denkovića, a sjajnom se odbranom istakao i Ćeman na drugoj strani koji je nedugo zatim uhvatio udarac Anđušića.

Igrači Igmana su u 28. minuti tražili penal, ali Kazlagić se nije oglasio. Đuričković je srušio Ramića u kaznenom prostoru, no to prema sudiji nije bilo dovoljno da pokaže na 11 metara.

U moru uzbuđenja Igman je ipak uspio doći do pogotka i neutralisati prednost Sarajeva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Bodul je šutirao sa distance i uz malo sreće uspio matirati Rogića koji je možda mogao bolje reagovati.

Da ovo nije dan brazilskog napadača Reanana Oliveira potvrdilo se i u 36. minuti kada mu je udarac iz izgledne pozicije odbranio golman. Do kraja sadržajnog prvog dijela promjena nije bilo.

U nastavku je također bilo uzbuđenja, no ni približno kao u prvih 45 minuta igre.

Prilika je bilo na obje strane, Denković ih je imao nekoliko za domaće, dok je Anđušić s druge strane imao jednu izglednu.

Igrao se 89. minut kada je Sarajevo izvelo jedan korner. Lopta je došla do Radovića koji iz teške pozicije uspjeva šutirati i uz pomoć Buturovića pogoditi mrežu Konjičana.

Zlata vrijedna tri boda Bordo tima kojim se popelo na drugo mjesto sa 23 osvojena boda. Igman je s druge strane nastavio sa očajnom serijom rezultata jer je upisao i sedmi prvenstveni poraz.

Sarajevo u narednom kolu gostuje neugodnoj Slogi u Doboju, dok će Igman ugostiti Željezničar.

Rezultat i strijelci:

FK Igman - FK Sarajevo 1:2 (Bodul 30' - Anđušić 14', Buturović 89 AG)

Tabela: