Problem za velikana
2

Rooney upozoren, traži se očitovanje zbog sramotne izjave za događaj iz 2006. godine

D. P.
Rooney tokom intervjua za Sky Sports (Foto: Screenshot)
Rooney tokom intervjua za Sky Sports (Foto: Screenshot)
Nogometna asocijacija Engleske (FA) upozorila je legendarnog nogometaša Waynea Rooneya zbog izjave u kojoj je naveo da je igrao protiv Chelseaja posebno opremljen kako bi nekoga povrijedio.

Rooney je u nedavnom intervjuu otvorio dušu i poručio da je 2006. godine obukao posebne kopačke sa dugim metalnim kramponima samo kako bi nekoga povrijedio.

"Za tu utakmicu sam pripremio duge i velike metalne krampone jer sam samo želio nekoga povrijediti. John Terry je napustio teren na štakama. Napravio sam rupu u njegovom stopalu, a onda poslao potpisani dres na njegovu adresu i zatražio svoj krampon nazad", rekao je Rooney u sramotnoj izjavi 16 godina nakon utakmice koju je Chelsea dobio protiv Manchester Uniteda rezultatom 3:0.

Terry mu nije zamjerio pa je na društvenim mrežama pitao Rooneya da li je to utakmica u kojoj je ostavio krampone u njegovoj nozi uz šaljive emotikone.

Međutim, sporna izjava nije prošla neopaženo. Nogometna asocijacija zatražila je očitovanje Waynea Rooneya o svemu i poslala upozorenje.

Nije poznato da li bi najbolji strijelac u historiji reprezentacije Engleske mogao dobiti kaznu, ali sigurno je da bi se moglo odraziti na njegov aktuelni posao pošto je trenutno menadžer Derby Countyja.