Potvrđeno
0

Rooney ostaje u Manchester Unitedu

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP/File)
Wayne Rooney (Foto: AFP/File)
Napadač engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney (24) izjavio je za The Sun kako nema namjeru napustiti svoj aktualni klub Manchester United uprkos brojnim unosnim ponudama.

Real Madrid i Barcelona pokazali su interes za najboljim strijelcem Premiershipa u ovom trenutku (19 golova u 22 utakmice ove sezone) koji je samo proteklog vikenda Hull Cityju "utrpao" četiri komada.

"Uvijek postoje nagađanja i ugodno je čuti da se tako veliki klubovi zanimaju za vas. Ali, kao što sam već puno puta rekao, ja sam igrač Manchester Uniteda i ostajem na Old Traffordu", rekao je Rooney i tako odbacio mogućnost da će nakon Cristiana Ronalda (prešao u Real prošlog ljeta za 94 miliona eura) Manchester United izgubiti i drugu najveću zvijezdu.

"Osvojili smo prvenstvo tri posljednje godine i nikome prije nije uspjelo osvojiti četiri uzastopna naslova. Želimo ispisati stranice historije", završio je sjajni napadač kojem aktuelni ugovor s "crvenim vragovima" vrijedi još dvije i po godine, a navodno su mu iz kluba spremni ponuditi produženje uz povećanje plate sa 110.000 na 150.000 funti sedmično.