Nogomet
0

Ronaldo: Casillas je u teškoj situaciji

Totalsport
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Penzionisani brazilski nogometaš Ronaldo (37) osvrnuo se u razgovoru za As na status svog bivšeg klupskog saigrača iz Real Madrida Ikera Casillasa.

Casillas je ove sezone u Primeri nije uspio upisati nijedan nastup, a novi Realov trener Carlo Ancelotti nastavio je s politikom svog prethodnika Josea Mourinha, te na gol postavlja Diega Lopeza. Ktome, Casillas je u utakmici Lige prvaka protiv Galatasarayja zadobio povredu rebra.

"Casillas je u teškoj situaciji. Nije nikad dosad imao takvu konkurenciju, iako je jedan od najboljih golmana u historiji. Diego je također trenirao zajedno sa mnom i jako je dobar. Zato Ancelotti nema briga kod odabira golmana", rekao je Ronaldo.

Osvrnuo se najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava i na svog sunarodnjaka Neymara, koji je ljetos Santos zamijenio Barcelonom.

"Vjerujem da dobri igrači uvijek razumiju jedni druge. Neymar će imati poteškoća ispočetka, ali će onda biti dobar u društvu sjajnih igrača. Prošlu je godinu proveo u Brazilu bez napredovanja. Iako je nogomet u Evropi teži, konkurencija će ga učiniti boljim.

Na kraju je Ronaldo iznio svoje favorite za osvajanje naslova u Ligi prvaka.

"Real Madrid ima dobre šanse za osvajanje, ali također i Nijemci koji su igrali jako dobro prošle sezone. Real i Barça su uvijek favoriti. Vjerujem da će se bitka voditi između Nijemaca, Barce i Reala".