Slika i prilika oca
59

Ronaldinhov sin "isklesan" je poput oca, svijet čeka njegov debi za slavni klub

D. P.
Joao Mendes (Foto: Instagram)
Joao Mendes (Foto: Instagram)
Ime Joao Mendes sigurno još uvijek ne predstavlja mnogima ništa u svijetu nogometa, no mladi nogometaš polako kuca na vrata seniorskog tima Barcelone.
Joao Mendes de Assis Moreira sin je jednog od najboljih nogometaša koje je svijet ikada vidio, brazilske i Barcelonine legende Ronaldinha. Ovaj 18-godišnjak početkom godine stigao je u Barcelonu iz omladinskog tima Cruzeira.

Mendes (18) igrao je za kadete Barcelone nekoliko mjeseci i impresionirao je potezima s utakmica koji su objavljivani na društvenim mrežama, a onda je u julu prekomandovan u juniorski tim katalonskog velikana.

Korak po korak, sprema se za šansu i u prvom timu Barcelone, a kakva je politika kluba s Camp Noua, nema dileme da će priliku i dobiti jer se tu sjajno radi s mladim nogometašima.

Dok se sprema za prvi tim Barcelone i čeka poziv i šansu, Joao Mendes je mnogo pažnje posvetio svom fizičkom izgledu. Tako je na fotografijama, koje su objavljene na društvenim mrežama, evidentan sjajan mišićni izgled kojeg je naslijedio od oca.

Fanovi su impresionirani fotografijama Mendesa koji neodoljivo podsjeća na jednog od najomiljenijih nogometaša koji se ikada pojavio, svog oca Ronaldinha.