Potpuni promašaj
4

Roberto Carlos u veznom redu: Roy Hodgson me uništio, morao sam otići iz Intera

K. H.
Roberto Carlos (Foto: EPA-EFE)
Roberto Carlos (Foto: EPA-EFE)
Legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos prisjetio se perioda koji je proveo u Interu te je rekao da ga je tadašnji trener Roy Hodgson uništio stavivši ga u vezni red.

Carlos je rekao da je odmah znao da na taj način neće dobiti poziv u reprezentaciju Brazila, a sada je jasno i zbog čega se nije snašao na ovoj neprirodnoj poziciji.

"Roy Hodgson me uništio, stavljao me da igram u vezni red. Znao sam da tako neću imati priliku igrati za reprezentaciju, a 1997. godine se igrala Copa America", prisjetio se Roberto Carlos.

Hodgson je smatrao da Carlos nije dovoljno disciplinovan da igra na lijevoj strani, a ubrzo je ovaj nogometaš napustio Inter.

"Razgovarao sam s Morattijem i zamolio ga da me pusti. Tada se pojavio Real Madrid i trener Capello, zbog koga sam otišao u Madrid i slobodno mogu reći da je on najvažniji trener u mom životu", kazao je Carlos.

Carlos je od 1996. godine igrao za Real Madrid, a u tom klubu ostao je narednih 11 godina i s Kraljevskim klubom je osvojio sve što se osvojiti može.