Nogomet
0

Riquelme: Trener me tjerao da trčim poput idiota

Totalsport
Juan Roman Riquelme i Lionel Messi
Juan Roman Riquelme i Lionel Messi
Uprkos osvajanju argentinskog prvenstva kapiten nogometaša Boca Juniorsa Juan Roman Riquelme nikada nije krio neslaganje s trenerom Juliom Cesarom Falcionijem.

Legendarna desetka i kapiten Boca Juniorsa predvodio je svoju ekipu do osvajanja Aperture – nacionalnog prvenstva Argentine u decembru prošle godine, međutim nije dugo čekao da se obruši na trenera s kojim se gotovo ne podnosi.

"Prije osam mjeseci Falcioni me tjerao da trčim po terenu kao idiot, a ja sam to odšutio. Naša ekipa ima obavezu da igra atraktivnije i ofanzivnije jer nećemo uvijek imati sreće kao prošle sezone. Dok ja razmišljam o kreaciji, njemu je samo do destrukcije", poručio je 33-godišnji Riquelme.

Svadljivi dvojac se uoči prvenstva dogovorio da razmirice ostavi po strani i u tome su uspjeli, a Boca je ponovo bila prvak nakon 2008. godine. Međutim, zatišje nije potrajalo.

"Uglavnom se ne bavim mišljenjima drugih ljudi. Jedino što znam je da smo osvojili prvenstvo, te da smo neporaženi 28 utakmica", kratko je odgovorio prozvani Falcioni.

U četvrtak Boca Juniors započinje s nastupima u novoj sezoni, odnosno očekuje ih utakmica protiv Santamarina u argentinskom kupu.