Peti uzastopni trijumf
0

Rijeka slavila u "ludoj" utakmici sa četiri jedanaesterca i vratila se na vrh tabele

E. K.
Foto: NK Rijeka/Facebook
Foto: NK Rijeka/Facebook
Nogometaši Rijeke su u 22. kolu HNL-a pobijedili Goricu na gostovanju rezultatom 2:0 u utakmici u kojoj su gledaoci vidjeli čak četiri kaznena udarca, od toga tri za goste dok je jedan dosuđen za domaći sastav.

Riječani su u osmoj minuti postigli gol preko Mirka Marića koji je poništen da bi Marko Pjaca u petoj minuti sudijske nadoknade propustio realizovati kazneni udarac pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Igrala se 52. minuta kada je dosuđen penal i za domaće, ali Ante Jurić nije uspio savladati golmana Rijeke te je ostalo 0:0.

U 62. minuti Rijeka je postigla gol preko Jorge Obregona koji je poništen da bi četiri minute kasnije dosuđen novi penal, ovaj puta za goste.

Siguran realizator najstrožije kazne je bio Obregon koji je potom pogodio još jednom, devet minuta kasnije kada je iskoristio još jedan penal i tako donio Rijeci novu pobjedu, petu uzastopnu u HNL-u.

Rijeka je prvoplasirana na tabeli sa 47 bodova, dva više od drugoplasiranog Hajduka i šest više od Dinama koji ima i utakmicu manje dok je Gorica šesta sa 27 bodova.

Gorica će u sljedećem kolu gostovati kod ekipe Osijeka dok će Rijeka na svom terenu dočekati sastav Lokomotive.

Rezultat i strijelci:

Gorica - Rijeka 0:2 (Obregon (p) 66', (p) 75')

Tabela: