VAR ga dotukao
71

Richarlison se obrukao kao niko: Dok je ušutkivao svog trenera, gol mu bizarno poništen

D. P.
Nesreća mjesecima prati Brazilca (Foto: Screenshot)
Nesreća mjesecima prati Brazilca (Foto: Screenshot)
Zvijezda Tottenhama i brazilske reprezentacije Richarlison bio je akter jedne od najnevjerovatnijih scena koja se danas dogodila na nogometnim terenima u Engleskoj.

Brazilac još uvijek čeka prvi gol za Tottenham u Premier ligi ove sezone. Postigao je danas pogodak, a onda se obrukao kao rijetko ko.

Naime, Richarlison je nakon postignutog gola ušutkivao trenera Antonija Contea, s kojim je završio u verbalnom okršaju i prepiranju preko medija protekle sedmice zbog jednog intervjua.

Dok je to radio, nije ni znao da se u pozadini provjerava njegov gol. VAR tehnologija donijela je bizarnu odluku, da se gol poništi iako se čini da Brazilac nije bio u ofsajdu, što je izazvalo nevjericu na licu Richarlisona.

Osim što nije uspio skinuti breme prvog gola za Tottenham, ušutkivanjem menadžera Contea vjerovatno je utjecao i na svoj status u klubu za budući period.

Fotografija ofsajda, koju je koristila VAR tehnologija, brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a velika većina fanova smatra da gol nije trebao biti poništen.

Inače, Tottenham je rezultatom 3:1 u današnjoj utakmici savladao Nottingham Forest i tako nastavio borbu za Ligu prvaka.

Video pogledajte ovdje.