"Svi u Dolinu ćupova"
0

Reflektori na Grbavici ponovo nakon 18 godina

Sarajevo-x.com
Foto: TheManiacs.org
Foto: TheManiacs.org
Posljednju utakmicu pod svjetlošću reflektora stadiona Grbavica Fudbalski klub Željezničar odigrao je 4. decembra 1991. Bila je to revanš utakmica četvrtfinala Kupa Jugoslavije protiv Veleža u kojoj su "plavi" pobijedili sa 3:1 i zahvaljujući golu Stanića u posljednjoj minuti plasirali se u polufinale. Reflektori na ovom sarajevskom stadionu danas će ponovo zasjati.

Utakmica u kojoj Željezničar, u okviru 24. kola Premijer lige, dočekuje Zrinjski iz Mostara igra se, prvi put nakon skoro 18 godina, u večernjem terminu od 20 sati. Direktan prenos susreta emitovat će se na BH radiju 1.

Navijači Želje u svom saopštenju podsjećaju na ratno vrijeme kada je takozvana "Dolina ćupova" bila prva borbena linija prekrivena minama, a njena zapadna tribina zapaljena. Sa tribinom je izgorjelo i nestalo 316 pehara Fudbalskog kluba i Sportskog društva Željezničar.

Nakon svega, danas će stadionu Grbavica konačno biti vraćen njegov pravi izgled. Stoga navijači poručuju: "Na našem voljenom stadionu naš voljeni klub će zaigrati pod sjajem reflektora. Ne podržati ga u što većem broju, bila bi sramota!"