Nogomet
0

Red Army u borbi za Velež, traže ostavke Uprave kluba

Sarajevo-x.com
Red Army, navijači Fudbalskog kulba Velež iz Mostara ogorčeni su odnosom Uprave prema klubu i već sedam mjeseci bojkotuju utakmice. Kako su istakli u saopćenju za medije, vrijeme, ali i rezultati, pokazali su da je njihov potez bio opravdan, međutim ni to nije "ljude bez morala natjeralo da počnu raditi, a ne žele ni odstupiti sa svojih funkcija".

"Vrhunac nerada čelnih ljudi kluba Velež očit je posljednjih dana, kada javnost pokušavaju obmanuti predstavljajući se kao tobožnji spasioci Veleža i to nakon što su ga uspjeli dovesti na samo dno. Sada im jasno dajemo do znanja da im ovaj put neće proći, a u ovoj borbi KN Red Army nije usamljen. Podršku su nam već iskazalli navijači – veterani, te veliki broj simpatizera "rođenih". Zajedno, odlučno krećemo u borbu za spas Veleža", navodi se u saopćenju navijača mostarskog kluba.

Navijači su također istakli da zahtijevaju što skoriju Skupštinu kluba, na kojoj će trenutno rukovodstvo dati ostavke.

"Želimo u Veležu vidjeti sposobne, kvalifikovane i moralne ljude koji će nas ponovno učiniti ponosnim što volimo i navijamo za ovaj klub. Na Skupštinu pozivamo sve navijače i simpatizere kako bi izabrali novo rukovodstvo koje će raditi na ozdravljenju i izgradnji jedinog nam kluba", stoji u saopćenju KN Red Army.