Nakon pobjede nad Athleticom
91

FOTO+VIDEO / Real Madrid osvojio 32. titulu prvaka Španije, proslava večeras

Klix.ba
Ekipa Real Madrida sinoć je i matematički osigurala titulu prvaka Španije nakon pobjede nad Athletic Bilbaom. Za kraljevski klub ovo je 32. titula osvajača prvenstva u historiji tog kluba.

Nakon četiri godine čekanja, Madriđani su titulu osvojili u velikom stilu. U ovoj sezoni postogli su nevjerovatnih 115 golova u 36 utakmica, pobijedili u 30 utakmica a izgubili samo dvije. Do to kraja prvenstva imaju još dva kola Primere, a Real ima sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu, sada već bivšeg prvaka Španije Barcelonu.

Nakon Realovih remija sa Malagom, Villarrealom i Valencijom, Katalonci su se ponadali kako je još uvijek moguće osvojiti prvenstvo. Međutim, nakon Realove pobjede na Nou Campu 21. aprila, Guardiola i ekipa morali su čestitati novom prvaku.

Jedan od najzaslužnijih za 32. naslov Reala je Portugalac Cristiano Ronaldo koji je do sada postigao 44 gola u Primeri, dva manje od Lionela Messija. Nakon utakmice, Ronaldo je kazao je je presretan zbog osvajanja prvenstva.

"Ovo je bilo veoma teško takmičenje i najteže prvenstvo koje sam osvojio. Igrati protiv Barcelone je najteže", kazao je Ronaldo.

Na pitanje da li će mu biti žao ako izgubi titulu najboljeg strijelca Primere, Ronaldo je kazao kako već ima dva ta naslova te da mu je nedostajao trofej osvajača prvenstva.

Za trenera Reala Josea Mourinha ovo je bilo najteže osvojeno ligaško takmičenje. Priznao je to i Portugalac u izjavama za španske medije.

"Ovu titulu nam nije niko poklonio. Osvojili smo mnogo bodova i to je nevjerovatno. Igrali smo nogomet na visokom nivou i to trebamo proslaviti. To ovi igrači zaslužuju. Osvojio sam prvenstva u Portugalu, Italiji i Engleskoj, ali ova mi je do sada bila najteža", priznao je Portugalac.

Večeras u 19 sati počet će proslava na trgu Cibeles na kojoj se očekuje dolazak stotina hiljada navijača.