Nogomet
0

Ranieri: Vjerovatno smo završili s trošenjem

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
Claudio Ranieri (Foto: AFP)
Povratnik u francusko prvoligaško društvo Monaco ovo je ljeto izazvao potres na evropskom nogometnom tržištu, potrošivši gomilu novca na pojačanja.

Najzvučnije ime je svakako Radamel Falcao, a osim njega su došli i James Rodriguez i Joao Moutinho iz Porta, Eric Abidal iz Barcelone, Ricardo Carvalho iz Real Madrida, Jeremy Toulalan iz Malage… No, dani trošenja su za ovo ljeto završili, barem tako tvrdi trener Monaca Claudio Ranieri. Doduše, ni on sam baš nije potpuno siguran u to. Isključen je u svakom slučaju dolazak Portugalca Nanija iz Manchester Uniteda, o čemu se posljednjih dana naveliko špekuliralo.

"Priče o Naniju su samo glasine. Za nas je kupovina završila. Istina, do kraja ljeta se možda još nešto dogodi, ali to neće biti dolazak Nanija", rekao je talijanski stručnjak.

Uprkos silnim pojačanjima, Ranieri isključuje borbu za naslov francuskog prvaka u nadolazećoj sezoni.

"Mislim da smo u ovom trenutku spremni za plasman između trećeg i sedmog mjesta. Još uvijek smo na početku, u podrumu, i dizat ćemo se polako uz naporan rad. Došao sam prošle sezone jer sam znao da se ovdje gradi novi projekt što mi predstavlja izazov. Svi zajedno moramo napredovati korak po korak, a plan je da dođemo na evropski vrh", dodao je Ranieri.