Pred okršaj s Trikolorima
50

Rahimić: Već znamo postavu za sutra; Pjanić: Francuska nas mora poštovati

H. H.
Rahimić i Musa će predvoditi Zmajeve s klupe umjesto Peteva (Foto: Screenshot)
Rahimić i Musa će predvoditi Zmajeve s klupe umjesto Peteva (Foto: Screenshot)
Pomoćnik u stručnom štabu nogometne reprezentacije BiH Elvir Rahimić najavio je sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem naša selekcija na Grbavici dočekuje Francusku.

Selektor Ivaylo Petev bio je pozitivan na koronavirus prije nekoliko dana, zbog čega nije bio na klupi ni protiv Kostarike, a ni sutra ga neće biti protiv Francuske, te će ekipu prevoditi njegovi pomoćnici Elvir Rahimić i Slaven Musa.

"Znamo protiv koga igramo, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika. Teško je igrati napadački protiv Francuske i najvažnije je da budemo kompaktni i agresivni", kazao je Rahimić, koji je poručio da se već zna sastav za sutra.

"Znamo ko će da igra i već znamo postavu. Najveći hendikep je što nemamo selektora, a svi ostali igrači su zdravi. Drago nam je što nas Francuzi cijene i oni su svjesni da ih čeka težak zadatak."

Ipak, Rahimić nije želio govoriti o imenima naših nogometaša koji će biti starteri, osvrnuvši se i na remi Ukrajine i Finske koji odgovara našoj selekciji.

"Sutra ćemo izaći u najboljem sastavu. Nemamo veliki izbor i da nešto izmišljamo, a igrat će oni koji su najbolji u ovom trenutku. Što se tiče remija Ukrajine i Finske, taj rezultat je dobar za nas jer trebamo biti realni i svoju šansu tražiti protiv tih reprezentacija."

Miralem Pjanić (Foto: Screenshot)
Miralem Pjanić (Foto: Screenshot)

Miralem Pjanić će u sutrašnjem meču upisati jubilarni 100. nastup u dresu Zmajeva.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je svjetski prvak. Spremili smo se, neće biti lako, ali imat ćemo svoje prilike koje morate na ovome nivou korisiti. Moramo vjerovati u sebe, a i Francuska nas mora poštovati", kazao je nogometaš Barcelone, koji je veliki jubilej posvetio porodici i prijateljima.

"Za mene je to važna utakmica i jubilej o kojem nisam mogao da sanjam. Moj san će sutra postati stvarnost, jer sam kao dijete s ocem prelazio hiljade kilometa da bih gledao naše Zmajeve. Sutrašnji meč posvećujem porodici i prijateljima i svima koji su mi pomogli da igram za BiH. Nadam se da će naša zemlja u budućnosti imati još mnogo svjetlih trenutaka."

Susret BiH - Francuska igra se sutra od 20:45 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.