Suočava se s optužbom
25

Proslavljeni teniser špijunirao bivšu djevojku, kamera pronađena u spavaćoj sobi

N. K.
Araceli Torrado tuži bivšeg partnera (Foto: Instagram)
Araceli Torrado tuži bivšeg partnera (Foto: Instagram)
Bivša argentinska teniska zvijezda i nekadašnji finalista Wimbledona David Nalbandian je optužen da je potajno snimao svoju bivšu djevojku nakon što su se rastali.

Nalbandian (41) je bio jedan od elitnih tenisera u 2000-ima, a u martu 2006. godine dospio je čak do trećeg mjesta na ATP listi.

Osvojio je 11 turnira, a uz nastup u finalu Wimbledona prije 21 godinu kada je izgubio u tri seta od Lleytona Hewitta, Nalbaldian je barem jednom stigao i do polufinala na ostala tri Grand Slama.

Međutim, prema njemačkom listu Bildu, Nalbandian je sada upleten u skandal sa svojom bivšom partnericom Araceli Torrado (29).

Tvrdi se da je Argentinac, koji je bio u vezi s Araceli od septembra 2022. do juna 2023. godine, instalirao kameru u stanu u kojem je par živio u Palermu u Italiji nakon razlaza kako bi je nastavio pratiti.

Kada je Aracelijin brat posjetio stan, navodno je primijetio bizaran sjaj iza zračnog otvora prije nego što je skinuo poklopac i pronašao kameru.

Kamera je postavljena u Aracelijevoj spavaćoj sobi, ostavivši manekenku i influensericu u šoku.

"Užas je bio neopisiv. Ne samo da me gledao, nego me mogao vidjeti i golu", stoji u optužnici, a navodi se u tekstu.

Prvobitno je odmah prijavila Nalbandiana policiji, ali zbog nedostatka dokaza optužbe su odbačene.

Međutim, Araceli i njeni advokati istrajali su i prikazali audio snimke i poruke u kojima je Nalbandian navodno priznao da ju je snimao.

Argentinski list La Nacion izvještava da je u glasovnoj poruci bivša teniska zvijezda navodno rekla: "Želite li da budem iskren? Da, postavio sam kameru. Ali nisam mogao ništa vidjeti jer je bilo problema s internetom."

U tekstu se dalje tvrdi da se Nalbandian sada suočava s optužbama za uhođenje i seksualno uznemiravanje pri čemu će 41-godišnjaka vjerovatno tužiti njegova bivša partnerica.