Porodica potvrdila
0

Preminuo je poznati nogometni menadžer Mino Raiola

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometni menadžer Mino Raiola nakon teške borbe s bolešću pluća ipak je preminuo u 54. godini, objavila je njegova porodica.

Ovaj italijanski menadžer posljednjih mjeseci vodio je tešku bitku s bolešću pluća i čak su brojni evropski mediji u četvrtak objavili da je preminuo, nakon čega je objavljeno da je ta informacija netačna i da se Raiola nalazi u teškoj sitauciji.

Ipak, dva dana nakon toga njegova porodica na službenim stranicama na društvenim mrežama objavila je da na kraju Raiola nije uspio pobijediti tu bitku te da je preminuo.

"U beskrajnoj tuzi, dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog menadžera koji je ikada postojao. Mino se borio do kraja s istom snagom koju je stavljao i na pregovaračke stolove kako bi odbranio svoje igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim.

Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u historiji modernog nogometa. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću", piše, između ostalog, u saopćenju.
Raiola je, između ostalih, bio menadžer Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Erlinga Haalanda i mnogih drugih poznatih igrača. Rođen je 4. novembra 1967. godine u Italiji, a posljednjih godina još je radio sa Henrikom Mkhitaryanom, Marcom Verrattijem, Gianluigijem Donnarummom, Matthijasom de Ligtom i Marijom Balotellijem.

Raiola je rođen u Salernu, a kao dijete je s roditeljima otišao u Nizozemsku. Radio je kao konobar u mladosti, a u isto vrijeme je završavao srednju školu i Pravni fakultet.

Tečno je pričao sedam jezika - italijanski, engleski, njemački, španski, francuski, portugalski i nizozemski.