Nogomet
10

Premiership: Poraz Stokea, Begović skrivio jedanaesterac, Arsenal bolji od Newcastlea

Piše: A. D.
Trijumf Arsenala na St. James Parku (Foto: EPA)
Trijumf Arsenala na St. James Parku (Foto: EPA)
Razočarenje navijačima na Britannia stadionu priuštio je Stoke City neočekivanim porazom od Crystal Palacea rezultatom 2:1.

Lončari su poveli golom Dioufa, a preokret gostiju za svega četiri minute kreirali su Murray golom sa bijele tačke i Zaha u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Asmir Begović je i danas čuvao gol Stokea, a u 40. minuti zaradio je i žuti karton i to nakon što je skrivio jedanaesterac iz kojeg su gosti izjednačili.

Arsenal je kao gost slavio pobjedu nad Newcastleom rezultatom 2:1. Topnici su do trijumfa došli golovima Girouda u 24. i 28. minuti. Jedini gol za domaćina postigao je Sissoko početkom drugog poluvremena.

Uloge favorita opravdali su Tottenham protiv Leicestera, odnosno Southampton protiv Burnleyja. Pjevci su trijumfovali rezultatom 4:3, dok je Southampton sa dva gola uz čistu mrežu počasti Burnley.

Strijelci za Southampton bili su Long i Schackell koji je postigao autogol. Sjajni Kane postigao je tri pogotka za Tottenham, dok je četvrti bio djelo Schluppa koji je pogodio sopstvenu mrežu. Strijelci za goste bili su Vardy, Morgan i Nugent.

Rezultati:

Aston Villa – Swansea 0:1 Newcastle – Arsenal 1:2

Southampton – Burnley 2:0 Stoke – Crystal Palace 1:2 Tottenham – Leicester 4:3