Asistencija bivšeg Zmaja
70

Prekinut je nevjerovatan niz Džekinog Fenerbahčea, slave Višća i njegov Trabzon

D. P.
Trabzon je slavio u velikom derbiju (Foto: Trabzonspor)
Trabzon je slavio u velikom derbiju (Foto: Trabzonspor)
Nogometaši Trabzonspora slavili su rezultatom 3:2 na gostovanju Fenerbahčeu u velikom derbiju 11. kola turske Superlige i tako svom rivalu nanijeli prvi poraz u sezoni.

Nevjerovatnom nizu Fenerbahčea na startu ove sezone došao je kraj. Istanbulski velikan imao je 19 pobjeda u isto toliko utakmica u svim takmičenjima, ali je i tome morao doći kraj i dogodio se u današnjem derbiju.

S dvije strane našla su se dvojica bosanskohercegovačkih nogometaša, Edin Džeko i Edin Višća, a više uspjeha imao je bivši Zmaj sa svojim Trabzonom i čak je upisao sjajnu asistenciju.

Višća je u 10. minuti probio po lijevoj strani i onda iz vrlo teške pozicije sjajno centrirao za Paula Onuachua i vodstvo gostiju. Rezultatom 1:0 za goste otišlo se na odmor.

Odličnu asistenciju Višće pogledajte ovdje.

Već u prva dva napada u drugom poluvremenu gosti su pogađali i tako došli do nedostižne prednosti. U 46. minuti pogodio je Berat Ozdemir, a za 0:3 samo minut kasnije pogađa Nicolas Pepe.

Do kraja utakmice dosuđena su dva penala za domaći tim, oba je izveo Dušan Tadić i pogodio, ali Fenerbahče nije uspio doći do poravnanja.

Tako je Fenerbahče nakon ovog kola pao na drugu poziciju i ima bod manje od vodećeg Galatasaraya.

Zanimljivo, Džeko i Višća istovremeno su napustili teren. Dvojica bh. nogometaša završila su s utakmicom u 80. minuti.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Trabzonspor 2:3 (Tadić 61', 90' / Onuachu 10', Ozdemir 46', Pepe 47')

Tabela: