Nogomet
0

Predstavljen novi trener FK "Željezničar"

FENA
Na današnjoj pres-konferenciji predstavljen je novi šef Stručnog štaba Enver Hadžiabdić, kao i glavni ciljevi i očekivanja nove Uprave Fudbalskog kluba "Željezničar" u nastavku sezone.

Novoizabrani predsjednik kluba Mladen Grubešić je naglasio da su prioritetni zadaci rezultati i uspjesi kluba, kako bi se prevazišla kriza u kojoj se klub duže vijeme nalazi i ostvario što brži povratak na pozicije koje je nekad imao.

"Iako će trebati vremena, smatram da smo spremni i sposobni za konsoilidaciju i izlazak iz krize. Pokušat ćemo da maksimalno poboljšamo odnose s drugim klubovima, savezom i sudijskom organizacijom. Ono što je najbitnije i što je izazvalo krizu je rezultat bez kojeg nema ni navijača ni sponzora. U predstojećoj j polusezoni cilj nam je da popravimo plasman na tabeli i pokušamo da počnemo stvarati šampionsku ekipu za novu sezonu", kazao je Grubešić.

Novi-stari šef Sručnog štaba Enver Hadžiabdić je istakao, da je svjestan obaveza i zadataka kojih se prihvatio.

"Jasni su ciljevi koji se od mene očekuju. Smaram da Željezničar u ovom trenutku ima potencijale i kvalitete, kao u Upravi tako i u igračkom kadru. U proteklom periodu neke stvari su se poremetile što je dovelo do krize, podjela u rukovodstvu i među navijačima. Samo 17 osvojenih bodova u jesenjem dijelu za mene je neprihvatljivo. Vjerujem da kroz veću odgovornost, disciplinu i obaveze prema klubu u proljetnom dijelu možemo zauzeti poziciju u gornjem dijelu tabele. Moramo igrati hrabrije, ofanzivnije i agresivnije", kazao je Hadžiabdić.

Novi terner "plavih" s Grbavice se osvrnuo na igački potencijal, koji trnutno broji 36 igrača.

"Moramo prestati s praksom dovođenja igrača na preporuke i bez provjere, pogotovo ako već u klubu imamo igrače iste kvalitete. Povratak povrijeđenih Pelaka, Bešlije i Mulalića mnogo će značiti našoj ekipi u nastavku prvenstva, ali će oni svoj kvalitet i formu morati dokazati kroz test utakmice", kazao je Hadžiabdić, koji je za svoje saradnike izabrao Borisa Bračulja i Harisa Alihodžića.

Ekipa Željezničara će se do 20. janara pripremati u Sarajevu, a zatim slijedi odlazak u Blagaj gdje će boraviti 10 do 12 dana. U drugoj fazi priprema planiran je odlazak na crnogorsko primorje, nakon čeka slijiedi igranje više test utakmica.