Ipak se pojačali
8

"Potez očajnika": Manchester United u posljednji trenutak potpisao napadača iz Kine

K. H.
Odion Ighalo u dresu Watforda (Foto: EPA-EFE)
Odion Ighalo u dresu Watforda (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda u posljednji trenutak zimskog prijelaznog roka je uspjela osigurati potpis napadača Odiona Ighala, 30-godišnjeg igrača iz Nigerije koji je prethodne tri godine igrao u Kini.

Crveni đavoli su tokom posljednjeg dana prijelaznog roka na svaki mogući način tražili igrača kojeg mogu dovesti na šestomjesečnu posudbu, a nakon što im je propalo dovođenje bivšeg igrača Joshue Kinga iz Bournemoutha, odlučili su se za dovođenje nekadašnjeg napadača Watforda Odiona Ighala koji je igrao za Shanghai Shenhu.

Bivši nogometaš, a sada jedan od najpoznatijih britanskih novinara - Jamie Redknapp, ovaj transfer Manchester Uniteda nazvao je "potezom očajnika", no svakao da na Old Traffordu neće previše mariti za tim ukoliko Ighalo dođe u dobroj formi i pomogne timu do kraja sezone.

Manchester United je u zimskom prijelaznom roku uspio osigurati i potpis kapitena Sportinga Brune Fernandesa koji je u klub stigao za minimalno 55 miliona eura, a ta cifra kroz bonuse vrlo lagano može dostić i 80 miliona eura.