Doživio tešku povredu
119

Poruka podrške za Nurkića iz KK Cedevita: Znamo kakav si borac, vratit ćeš se još jači

Klix.ba
Bivši klub bh. košarkaša Jusufa Nurkića KK Cedevita preko društvene mreže Facebook poželio je brz oporavak trenutnom igraču Portlanda nakon što je on u meču protiv Brooklyna slomio nogu.

Nurkić je vodio svoje Portland Trail Blazerse do pobjede nad Brooklyn Netsima, upisao je 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade, a onda je uslijedio šok kada je prilikom jednog skoka slomio potkoljenicu zbog čega je ova sezona završena za njega.

Bh. košarkaš tokom današnjeg dana dobio je ogroman broj poruka podrške, prije svega od mnogobrojnih kolega iz NBA lige, a podršku da izdrži ove teške trenutke dobio je i od legendarnog nogometaša Thierryja Henryja. Poruka podrške nije izostala ni iz bivšeg kluba Cedevite.

"Jusufe znamo kakav si veliki borac i sigurni smo da ćeš biti još jači kad se vratiš. Želimo ti brz oporavak!", poručili su iz Cedevite preko društvene mreže Facebook.

Za sada je još uvijek neizvjesno koliko će dugo trajati Nurkićev oporavak, a sudeći prema drugim sportistima koji su doživjeli iste povrede, Jusufa ponovo na NBA parketima možemo gledati najranije za sedam mjeseci.