Premiership
0

Pobjede Manchester Uniteda, Arsenala i Chelseaja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U utorak su odigrane prve četiri utakmice 25. kola engleskog Premiershipa, a značajka svih utakmica je ta da je bilo mnogo pogodaka, te je svaki sastav barem jednom zatresao suparničku mrežu.

Uglednici su pobijedili, pa su tako Arsenal i Manchester United slavili na svom travnjaku, a Chelsea u gostima. Arsenal je pobijedio Everton 2-1 na Emiratesu makar je tokom prvog dijela prolazio kroz teško razdoblje. Everton je ostavljao bolji dojam, napadao i češće ugrožavao suparničku mrežu, pa su tako i poveli u 24. minuti. No, tom prilikom treba reći da je strijelac Louis Saha bio u evidentnom ofsajdu.

Arsenal se dugo oporavljao od primljenog pogotka, ali kada su uzvratili učinili su to na pravi način. U samo sedam minuta su postigli dva pogotka i tako uzeli vrijedna tri boda. Strijelci su bili Aršavin (nakon pogreške obrane gostiju) i glavom Koscielny.

Manchester United je posredstvom odlične igre Waynea Rooneyja pobijedio Aston Villu 3-1. Navijači domaće ekipe su napokon vidjeli učinkovitog Rooneyja, koji nije samo postigao dva pogotka (treći i četvrti u sezoni), već je lijepo uposlio Nemanju Vidića koji je zakucao loptu u suparničku mrežu za 3-1 u 64. minuti i potvrdu pobjede.

Inače, pet minuta prije Vidićevog pogotka Darren Bent je donio nemir na Old Traffordu smanjivši na 2-1. Inače, za Benta je ovo bio drugi nastup u dresu Aston Ville i drugi pogodak.

Za Chelsea u utorak nije debitirao Fernando Torres, ali su ipak ugrabili tri boda na gostovanju kod Sunderlanda (4-2), makar, primjerice, Didier Drogba nije niti postigao pogodak, niti asistirao prilikom niti jednog od četiri pogotka. Na odmor se otišlo s 2-2, a potom su u drugom dijelu John Terry u 60. i Nicolas Anelka u 90. minuti presudili domaćinu.

U posljednjem današnjem ogledu su West Bromwich i Wigan remizirali 2-2.

Premiership, 25. kolo:

Arsenal - Everton 2-1 (Aršavin 70, Koscielny 76 / Saha 24)

Sunderland - Chelsea 2-4 (Bardsley 4, Richardson 27 / Lampard 15-11m, Kalou 23, Terry 60, Anelka 90)

Manchester United - Aston Villa 3-1 (Rooney 1, 45, Vidić 64 / Bent 59)

West Bromwich - Wigan 2-2 (Odemwingie 5, Fortune 79 / N'Zogbia 20, Watson 43)

Redoslijed: 1. Manchester Untied 54, 2. Arsenal 49, 3. Manchester City 45, 4. Chelsea 44, Tottenham 38 (-1)...