Nogomet
6

Pobjeda Tottenhama nad Watfordom, Stoke slavio u fudbalskoj ljepotici protiv Evertona

Piše: O. T.
(Foto: AFP)
(Foto: AFP)
Odigrano je prvih pet utakmica 19. kola Premiershipa. Watford je porazom od Tottenhama (2:1) prekinuo niz bez poraza, dok je Stoke City slavio u gostima na Goodisonu protiv Evertona (4:3) u jednoj od najljepših utakmica ove sezone.

Watfod na svom Vicarage Roadu nije uspio nastaviti nizati odlične rezultate. Tim Quique Sanchez Floresa ostao je poražen nakon četiri pobjede i jednog remija.

Tottenham je stigao do prednosti u 17. minuti golom Lamele kojem je asistirao Harry Kane. Poravnanje domaćem timu donio je nevjerovatni Odion Ighalo svojim 14. golom u ligi, a čak sedmim u posljednjih šest utakmica.

Problemi za domaći tim nastali su kada je Ake u 63. minuti dobio crveni karton i svom timu znatno otežao posao. To su gosti iskoristili u 89. minuti kada je pobjednički gol postigao Son.

Sjajnu utakmicu na Goodisonu odigrali su Everton i Stoke City. Gosti su poveli u 16. minuti preko Shaqirija nakon sjajne akcije Krkića i Arnautovića. Izjednačenje donosi Lukaku u 22. minuti, da bi Shaqiri fantastičnim pogotkom u 45. minuti svom timu donio novo vodstvo pred odlazak na odmor.

U 64. minuti Lukaku svojim 15. golom u sezoni i desetim u posljednjih devet utkamica Premiershipa ponovo stvari vraća na početak. Samo sedam minuta kasnije Deulofeu pogađa za preokret domaćina i veliko slavlje na Goodisonu.

Ipak, tu nije bio kraj. Joselu na drugu asistenciju Arnautovića na utakmici nastavlja dramu. I konačno, u 90. minuti Arnautović pogađa za veliku pobjedu Stokea.

Bh. reprezentativac i član Evertona Muhamed Bešić nije ulazio u igru.

Norwich je golovima Howsona i Mbokanija u 24. i 87. minuti slavio protiv katasrofalne Aston Ville, dok su Crystal Palace i Swansea odigrali meč bez golova, a West Bromwich Albion je na svom Hawthronsu golom Fletchera u 78. minuti porazio Newcastle.

Rezultati 19. kola Premiershipa:

Norwich - Aston Villa 2:0 WBA - Newcastle 1:0 Everton - Stoke 3:4 Crystal Palace - Swansea 0:0 Watford - Tottenham 1:2

Arsenal - Bournemouth (18:30 sati) Mancehster United - Chelsea (18:30 sati) West Ham - Southampton (18:30 sati) Leicester City - Manchester City (sutra, 20:45 sati) Sunderland - Liverpool (srijeda, 20:45 sati)

Tabela: