Zaintrigirao objavom
12

Pique najavio iznenađujući povratak nogometu:: Ispunjava li obećanje koje je dao na oproštaju?

N. M.
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Gerard Pique (Foto: EPA-EFE)
Legendarni španski nogometaš Gerard Pique najavio je objavom na društvenim mrežama povratak ovom sportu i iznenadio fanove.

Pique je objavio da je na početku 2024. godine odlučio vratiti se nogometu, ali ne u ulozi igrača već trenera.

"Nova je godina i nakon dosta razmišljanja odlučio sam se vratiti nogometu. Jako mi nedostaje. Ovaj put to neće biti kao igrač, bit će to kao trener. Podijelit ću više detalja krajem sedmice", poručio je Pique i zaintrigirao navijače koji sada nagađaju gdje bi se on mogao skrasiti.

Naravno, većina ih pretpostavlja da će Pique dobiti posao u Barceloni, klubu za koji je nastupao dugih i sjajnih 14 godina, nakon dolaska iz Manchester Uniteda 2008.

S Barcelonom je Pique osvojio 30 trofeja, uključujući devet naslova šampiona Španije i tri u Ligi prvaka. Sa Španijom je osvajao i Svjetsko (2010) i Evropsko prvenstvo (2012).

Pique je tačku na igračku karijeru donio početkom 2023. godine, pet mjeseci nakon raskida veze sa Shakirom, a na posljednjoj utakmici u dresu Barce najavio je da će se vratiti na Camp Nou i dao obećanje navijačima.

"Uvjeren sam da ću u budućnosti opet biti ovdje. Volim Barcu. Zato smatram da je pravi trenutak za odlazak. Ovo nije zbogom. Ovdje sam rođen, ovdje ću i umrijeti", poručio je tada Pique, a ostaje da vidimo hoće li već sada ispuniti obećanje koje je dao navijačima i vratiti se u klub.