Nogomet
489

Petrović: Svi su mislili da sam lud kad sam tražio klauzulu o izlasku u Evropu

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Slavko Petrović, šef stručnog štaba Radnika, je, slobodno možemo reći, kreator najvećeg iznenađenja ove sezone u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Nakon završetka utakmice u kojoj je Radnik sa 3:0 savladao Slobodu i sa ukupnih 4:1 osvojio naslov pobjednika Kupa BiH, otkrio je da mu je to i bio cilj kada je prije 22 mjeseca došao na klupu bijeljinskog premijerligaša.

"Sasvim zasluženo smo osvojili Kup Bosne i Hercegovine. Bili smo bolji na terenu i naša pobjeda je apsolutno zaslužena. Ovo je veliki dan za Bijeljinu i za igrače koji su ovo sve izdržali.

Kad sam dolazio u Radnik, na pregovorima sam mnogima možda bio smiješan jer sam tražio da se u ugovor stavi klauzula o izlasku u Evropu. Podsjećam, tada smo imali jedan bod i svi su mislili da sam lud", rekao je Petrović, čija ekipa do kraja ove sezone ima još da odigra finale Kupa RS protiv Slobode iz Novog Grada.

"Nastavljamo dalje, sad imamo ponovo treninge, ali nadam se da neću morati igrače držati još dvije sedmice. Preživjeli smo 'pakao' od novembra do sada i ovi igrači su zaslužili pauzu. Nadam se da će se odigrati samo jedna utakmica finala jer su obje ekipe pristale na to", rekao je Petrović.