Revanš u Mostaru
92

Zrinjski ubjedljivim trijumfom izbacio Slogu i zakazao finale Kupa BiH protiv Borca

N. K.
Novo slavlje Plemića (Foto HŠK Zrinjski)
Novo slavlje Plemića (Foto HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u dvomeču polufinala bili bolji od Sloge Meridian ukupnim rezultatom 3:0. U prvom susretu nije bilo pogodaka, dok je večeras Zrinjski u Mostaru slavio s 3:0.
Zrinjski je krenuo žestoko u ovaj susret, a prvu stopostotnu priliku je propustio u 15. minuti kada je lopta otišla pored stative nakon šuta Mulahusejnovića.

Imao je aktuelni prvak BiH potom još nekoliko šansi, a pet minuta prije odlaska na odmor Zrinjski je došao u vodstvo. Loptu niko nije dirao nakon centaršuta Ilinkovića s lijeve strane pa je ona završila u mreži gola Sloge za veliko slavlje domaćih. Ujedno je 1:0 za Zrinjski bio rezultat prvog poluvremena.

Plemići su udvostručili vodstvo u 57. minuti nakon jedne lijepe akcije. Malekinušić je na kraju ubacio s desne strane, a pogodio je Ćuže koji je bio sam na drugoj stativi.

Samo osam minuta kasnije Sloga se potpuno raspala nakon što je Zrinjski postigao i treći pogodak preko Mulahusejnovića za konačnih 3:0 u večerašnjem duelu.

Zrinjski će u finalu Kupa BiH igrati protiv Borca koji je jučer u polufinalu izbacio Široki Brijeg. Inače, u prostorijama Nogometnog saveza BiH u Sarajevu sutra će u 12:00 sati biti održan žrijeb domaćinstva prve utakmice finala Kupa BiH.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Sloga 3:0 (Ilinković 40', Ćuže 57', Mulahusjenović 63')