Nogomet
36

Petrović: Igrači su ovom igrom dali ogromnu podršku Upravi

Piše: E. B.
Željezničar je razbio Zrinjski u Mostaru rezultatom 4:0, a šef stručnog štaba ekipe sa Grbavice Slavko Petrović je bio prezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Ovakav rezultat nije mogao ni da se sanja. Postigli smo dva veoma bitna gola u veoma bitnim dionicama igre, pred sam kraj prvog poluvremena i u drugoj minuti nastavka. Ekipi sam rekao da Zrinjski skoro šezdeset utakmica nije izgubio kući, ali svemu jednom dođe kraj i zašto ne bi bio protiv nas.

Danas smo odigrali veoma disciplinovano, taktički perfektno, tako da Zrinjskom nismo pružili nijednu kvalitetnu šansu. Zasluženo smo pobijedili, a njihova utakmica protiv Slobode nam je možda pomogla. Zrinjski je deklasirao Slobodu i vodio sa 3:0, ali je jednostavno ispustio to vodstvo i to je ostavilo traga na igračima. Svaka ekipa tokom sezone uđe u krizu i oni su ušli sada, ali Zrinjski je ekipa koja brzo izlazi iz krize i mislim da će već u sljedećem kolu izvući.

Igramo utakmicu kući i želimo da se oprostimo od naše publike. Mislim da su moji igrači danas ovom igrom dali ogromnu podršku Upravi koja je jedan korak ispred nas, a mi na terenu to pokušavamo da popratimo i siguran sam za par mjeseci da će to puno bolje izgledati", rekao je Petrović nakon meča.