Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A upravu je Bogami za ovaj zivi zid. Tako bi bilo najpostenije !!!
hehe, Pele je Car, volim ga, bio i ostaje najveci
Covijek je u pravu za ovo zadnje dole ;)
majstor, živuća legenda
I jos nesto..... Pele govori kako agenti i menadžeri danas uništavaju fudbal tako što pune glavu igračima i štatijaznam, a on sam je imao 32 savjetnika. Ej, čovječe, imao je armiju ljudi koji za njega donose poslovne odluke i namiču mu lovu. I jos gomilu pomočmog osoblja koji se brinu o svakom aspektu njegovog života. Dakle čovjek je maltene bio korporacija sa 100 zaposlenih, a ovdje mi priča priču \"ljubav prem igri i skroman odnos prema životu\"..... Ma daj.... Opet kažem svaka čast za talenat i igru, ali najpametniji je kad ćuti.
@Ja Ne smeta mi što je uzeo pare već što drugima popuje i pametuje kako su gladni novca (i indirektno im prebacuje što se rasipaju i žive k\'o Kaligule), a on je kao tobož igrao isključivo iz ljubavi. Ma nemoj.... Isto sve što i danas radi Kristijano Ronaldo illi tako neki fićfirić van terena (karanje kurvica i ostale pičetine, korištenje lake gudre, raskalašan i rasipan život) radio je i Pele još i gore.... Za igru na terenu kapa dole za Pelea, ali treba da nauči da zaćuti i pusti druge da žive.
@ Mar sta ti znas o Peletu. Nemas pojma. Igrao 18 godina za svoj klub Santos, otisao u penziju i pomalo nekad nastupao za svoj klub. Nakon dvije godine mu dosla ponuda iz New yorka i lik se vratio iz penzije da se malo poigra, promovise fudbal u Americi i zaradi. Time je vise dobra ucinio nego da je ostao u penziji, pa se cudim sta tu vama smeta. 1281 golova u 1363 utakmice je skoro nedostizan rekord. A Pele ce vjerovatno duze zivjeti nego Maradona koji je prije vise paznje posvecivao porocima nego nogometu a to je sam po sebi dokaz da je Pele imao vise karaktera.Proglasen je Nacionalnim blagom Brazila sto samo po sebi govori o njemu. Zato se ugledaj na jednog Uzora za svakoga profesionalnog nogometasa koji je samo igrao kao Messi ali se nije ponasao kao on i zato ce ga ovaj zamjeniti. Ronaldo bi vjerovatno Pelea zamjenio da je trenirao kao on ali rijetki su nogometasi koji imaju karakter kao Pele
legenda si pele nema sta...samo pametujes...pravi starac...pa u danasnjem nogometu on bi bio jedan prosjecan igrac...ima komplexe samo govori kako ni jedan danas fudbaler nije dobar kao on...fudbal je otiso u pogresnom smijeru i te stvari...smijesno u najmanju ruku...cuj ukinut zivi zid?? wtf? a sta ako su svi bili ispred lopte kad je na igracu napravljen preksrsaj ccc....slab ti je IQ moj pele? onda bi ba nestala ljepota nogometa...treba biti maher pa zabit gol preko zivog zida...
u njegovo vrijeme nije bilo kartona mozda
To bi značilo da niko neče stajati u živom zidu je dragi moj Pele ovaj zadnji dobija crveni karton
nogomet je uništio pele-a, pošteni zid je mrtav
pele unistava nogomet
Aj ne seri i ti matori... Uz\'o si 5 miliona US dolara 1975. godine (pet miliona dolara sedamdesteih godina je ko danas 30) da igraš za New York Cosmos. I to si ih drndao mjesec dana dok nisu podigli cjenu. Toliko o ljubavi za sport. U Njujorku si guzio pičiće po Studiju 54, šmrkao uz nos ko zna šta i izbahanalisao se k\'o car. Praviš se fin čiča, a isti si ko i svaki drugi raspali odron od fudbalera. Maradona barem nije folirant. Jebiga, neko se sakrije iza pruta, a neko ne može ni iza zgrade.
i golman je nepoštena i nepotrebna pozicija.
a kladionice nije spomenuo
bicu dobar reziser ovih kojedija sto govorim o zivom zidu buahahaha