Seli u Belgiju
0

Overmars dobio novi posao nakon što je otjeran iz Ajaxa zbog seks skandala

N. K.
Marc Overmars (Foto: Instagram)
Marc Overmars (Foto: Instagram)
Legendarni nizozemski nogometaš Marc Overmars (48) brzo je našao novi posao nakon što se prije dva mjeseca povukao s pozicije sportskog direktora Ajaxa i to poslije potvrde da je kolegicama poslao niz neprikladnih poruka.
Naime, Overmars je dobio posao sportskog direktora belgijskog Antwerpena koji je 2017. godine preuzeo novinski magnat i jedan od najbogatijih Belgijaca Paul Gheysens.

Antwerpen je od tada u stalnom uzletu, a trenutno se nalaze na trećem mjestu belgijske Jupiler Pro League.

Podsjetimo, Ajax je nedavno objavio da je Overmars odluku o povlačenju donio nakon razgovora s klupskim čelnicima i glavnim izvršnim direktorom Edwinom van der Sarom.

"Stid me. Prošle sedmice suočio sam se s izvještajima o svom ponašanju i tome kako je to utjecalo na druge. Nisam nažalost shvatao da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno posljednjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Izvinjavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajax", poručio je Overmars nakon što je skandal izašao u javnost.

Inače, u Ajaxu su rekli da je Overmars bio jedan od najboljih sportskih direktora u historiji kluba.