Prvo ime kluba
14

Veliki skandal u Ajaxu: Otjeran najvažniji čovjek kluba zbog trgovine informacijama

D. P.
Foto: Ajax
Foto: Ajax
Nadzorni odbor nizozemskog velikana Ajaxa odlučio je suspendovati i trajno prekinuti saradnju s najvažnijim čovjekom kluba, direktorom i predsjednikom Upravnog odbora Alexom Kroesom, što sada samo treba potvrditi skupština dioničara.

Veliki skandal potresao je najveći nizozemski nogometni klub. Ajax ima katastrofalnu sezonu iza sebe, a sada je na sve došao i pravi potres u klubu jer je otkaz dobio prvi čovjek Alex Kroes.

Razlog je to što je trgovao povlaštenim informacijama. Naime, Kroes je kupio više od 17.000 dionica u Ajaxu sedam dana prije nego što je objavljena njegovo imenovanje na ovu poziciju što "indicira da je trgovao povlaštenim informacijama".

Kako je trgovanje povlaštenim informacijama kazneno djelo, Nadzorni odbor Ajaxa zatražio je izvanklupski pravni savjet.

"Duboko smo užasnuti zbog svega što se dogodilo u Ajaxu jer je vrlo štetno za klub i sve navijače. Postupci Alexa Kroesa nisu u skladu s onim što Ajax zastupa", poručio je predsjednik Nadzornog odbora Michael van Praag.

U najkraćem roku bit će održana vanredna skupština dioničara klubana kojoj će se razmatrati njegovo razrješenje koje je propisano statutom.

Oglasio se i sam Kroes, koji kaže da je sve sam kupio te da nije kriv.

"prošle sedmice su neki mediji postavljali pitanja o dionicama Ajaxa koje posjedujem. Između ostalog, pitali su me da li sam to dobio kada sam potpisao za Ajax ili sam to sam kupio. Ovo drugo je slučaj, sve sam sam kupio", rekao je Kroes.