Mora na tehnički pregled
144

Otkriven kvar: Ronaldo bi mogao biti u opasnosti u automobilu od 2,5 miliona eura

H. H.
Ronaldo pozira sa svojim Chironom dok je živio u Madridu (Foto: Instagram)
Ronaldo pozira sa svojim Chironom dok je živio u Madridu (Foto: Instagram)
Cristiano Ronaldo će morati da odveze svoj spektakularni Bugatti Chiron na tehnički pregled. I ne samo on, već i Benzema, Bad Bunny i ostalih 500 sretnika koji su uspjeli kupiti ovaj superautomobil po cijeni od blizu 2,5 miliona eura.

Vijest je objavila Evropska komisija, koja je pojasnila da je kvar u gumama.

Prema saopštenju Komisije, pukotine koje se mogu formirati na bočnoj strani zadnje gume mogle bi uzrokovati iznenadni gubitak pritiska. Kao posljedica toga može doći do gubitka kontrole nad vozilom, povećavajući rizik od nesreće.

Dodaje se da proizvod ne ispunjava zahtjeve utvrđene Pravilnikom o odobrenju i nadzoru tržišta motornih vozila i njihovih priključnih vozila, te sistema, komponenti i samostalnih tehničkih jedinica namijenjenih za navedena vozila.

Drugim riječima, problem bi mogao biti u tome što je Chiron montirao neispravnu gumu Michelin Sport Cup 2 veličine 355/25 R21, koja se postavlja na zadnju osovinu kada izađe iz fabrike. Međutim, nije precizirano da li ove pukotine nastaju same ili se mogu pojaviti kasnije.

U svakom slučaju, ako uzmemo u obzir da Chironov 16-cilindarski motor isporučuje 1.500 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava da razvije brzinu od 100 kilometara na sat za 2,5 sekunde i dostigne 420 km/h, Ronaldu bi bilo bolje da ga odveze na pregled što prije.